Bartenderkurs

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kurs

Bartenderkurs

Delta på vårt unike bartenderkurs som blander elementer fra både kaffe- og cocktailverdenen. Få innsikt i hvordan man bygger en bærekraftig og kostnadseffektiv meny, og lær teknikker for å øke salget basert på kundegruppe og konsept. Bli med oss på en reise gjennom bartendingens kunst og håndverk, og utforsk mixologyens essens.

Barutstyr:

  • Dykk inn i verden av essensielt barutstyr.
  • Lær om shakers, forskjellen mellom 3-piece shaker og tin/tin shaker, bruk av strainers, barskjeer, røreglass, jiggers, og pour spouts.

Glass:

  • Forstå viktigheten av glass i drinkmaking.
  • Identifiser ulike typer glass og lær å velge riktig glass for hver drink.
  • Utforsk forholdet mellom glassvalg og kostprisen på drinken.

Teknikker:

  • Få innsikt i hvorfor shaking, stirring, blending, og tossing er essensielle teknikker i drinkmaking
  • Oppdag betydningen av is i drinker.
  • Lær hvorfor is ikke bare er for estetikkens skyld.
  • Forskjellen mellom klar og "skitten" is.

Drinker:

  • Master klassiske drinker som sours, stirred, hi-ball, og frozen.
  • Utforsk vellykkede smakskombinasjoner.
  • Lær å gi en vri til klassiske drinker.
  • Oppdag hvordan du kan øke salget ved å utforme en tiltalende drinkmeny.
  • Dypdykk i prebacthing og alternative metoder for rask servering.



Om kursholder:

James Safari har over 20 års erfaring fra HORECA-bransjen, med hovedvekt på bar. Han startet som bartender i Stockholm og jobbet på flere kjente barer før han søkte nye utfordringer internasjonalt. Siden han kom til Norge i 2009, har James startet og drevet en rekke utesteder og barer, inkludert Barekoza, Monkeybar, Raspoutine og Hot Shot. Han har også erfaring fra over 150 barer og har drevet barskoler i både Miami og Oslo.

Gjennom sin karriere har James holdt bartenderkurs i samarbeid med blant annet Diageo og Robert Prizelius. I dag arbeider han med Cold Pressed og som freelancer innen konseptutvikling og opplæring. Hans mål er å løfte servicenivået og videreutvikle drinkkulturen i Norge

 

Generell informasjon: 
Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte.
Faktura blir sendt 1 uke før kursstart. 

- Kurset inkluderer oppskriftshefte, lunsj og masse inspirasjon
- Kurset er laget for alle som jobber i serveringsbransjen.

Tilbake til kurskalender