Personvernerklæring

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Personvernerklæring

Personvernerklæring

I denne personvernerklæringen vil vi beskrive hvordan ASKO behandler personopplysninger på våre nettsteder.

Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 første ledd).

ASKO, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger.

ASKO NORGE AS har org.nr 982081998 MVA, og adresse Nedre Kalbakkvei 22, 0950 Oslo.  Epost: askonorge@asko.no. Telefon: 22 16 90 00

Askoservering.no eies og drives av ASKO NORGE AS. Du kan nå ASKO Servering via epost: askoservering@asko.no eller på telefon: 22 16 90 00

Endret dato 15.06.22

Følgende informasjonskapsler brukes på dette nettstedet

  • Kitakademiet brukes til å identifisere at bevegelsene en bruker gjør kommer fra én enhet. Den inneholder ingen personlig informasjon og slettes når du forlater nettsiden.

Deaktivering og sletting av informasjonskapsler 

Du kan slette alle informasjonskapsler i nettleseren din etter å ha besøkt nettstedet. Du kan også deaktivere bruk av informasjonskapsler i nettleseren din. På nettvett kan du lese om hvordan det kan gjøres. 

Kurs

På våre nettsider kan du bestille kurs og melde deg på arrangementer for din virksomhet. Vi ber da om ditt navn og kontaktinformasjon.  Personopplysninger vi får inn ved bestillinger av kurs, blir ikke benyttet til andre formål enn å administrere kurset.

Chat

Det er mulig å kontakte ASKO via chat. For at vi enklere skal kunne sette samtalen i sammenheng med ditt kundenummer må du registrere navn og e-post før du starter samtalen.  Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Vi lagrer ikke chat-samtalen.

Facebook, Instagram og YouTube

ASKO har selskapssider på Facebook, Instagram og YouTube. ASKO bruker sidene for generell informasjon, eller i forbindelse med kampanjer, konkurranser og promotering av ledige stillinger. Du kan gi kommentarer til oss, og når du besøker siden, kan personopplysninger om deg bli behandlet, for eksempel ved at du liker, videresender, klikker på eller kommenterer et innlegg. Dersom ditt innlegg framstår som en kundehenvendelse, så vil ASKOs kundeservice gi deg tilbakemelding. Vi ber aldri besøkende om å oppgi personlige opplysninger i innlegg.

ASKO legger fra tid til annen ut konkurranser på siden hvor en vinner skal kåres, og vil også for dette måtte behandle personopplysninger om deg.

Vi har videre tilgang til anonymisert statistikk og systematiserte oversikter over innlegg på vår Facebook-side gjennom standard Facebook verktøy. Vi bruker ikke opplysninger fra dine innlegg til andre formål enn å svare, kåre en vinner eller annen behandling som framgår av aktiviteten på siden.  

Vi gjør fra tid til annen annonsering eller promotering av våre Facebook- og Instagram-innlegg. Disse kan fra tid til annen målrettes basert på informasjon som interesser, geografi, demografi og adferd på Facebook og Instagram. Dette er informasjon Facebook og Instagram samler og behandler for å kunne levere målrettede annonser.  

ASKO har felles behandlingsansvar med Facebook for aktivitet på selskapssidene. Vær oppmerksom på at du som Facebook-bruker også må forholde deg til Facebooks vilkår og personvernerklæring når du besøker våre selskapssider og for eksempel legger ut innlegg. Vi oppfordrer deg til å lese disse vilkårene nøye. 

Hvilke personopplysninger samles inn

ASKO selger kun til bedriftskunder. Når et kundeforhold opprettes av en bedriftskontakt med fullmakt, registreres bedriftskontaktens personopplysninger som navn, e-post og telefonnummer. Når kjøp betales med kort behandles kredittkortopplysninger for å kunne verifisere betalingen. Kredittkortopplysninger lagres til bruk for senere kjøp bare dersom bedriftskontakten har samtykket til dette.

Hva brukes personopplysningene til

Formålet med ASKOs behandling av personopplysninger er å kunne gjennomføre en avtale om kjøp, betaling og levering, for eksempel ved å kunne kommunisere om leveranser, avvik og driftsmeldinger på SMS og epost.

Dersom man samtykker til dette, vil personopplysningene også benyttes til tjenester som nyhetsbrev, og del- og tipstjenesten, jf. personopplysningsloven § 8. Samtykket kan når som helst trekkes tilbake. Samtykker kan vedlikeholdes på min side.

Dersom du avslutter ditt kundeforhold, slettes alle opplysninger om deg utover de opplysninger som bokføringsloven krever lagret. Dersom ditt kundeforhold har vært passivt i tre mnd., slettes basis personopplysninger utover navn og adresse.

Endringer

ASKO kan endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye rettslige krav, og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Ved endringer som krever samtykke vil du bli bedt om å samtykke til nye vilkår når du logger på askoservering.no.

Saksbehandling og arkivering

Det registreres ulike typer informasjon i vårt saksbehandlingssystem. Dette er opplysninger som navn, epost og telefon, samt annen relevant informasjon som fremgår av henvendelsen. Registrering, lagring og oppbevaring skjer i henhold til arkivlovgivningen.

Utlevering av personopplysninger, herunder databehandlere

ASKO utleverer personopplysninger til enkelte leverandører og benytter flere databehandlere for å behandle personopplysninger i henhold til de formål som er beskrevet over. ASKO har inngått utleveringsavtaler og databehandleravtaler med disse i tråd med gjeldende personopplysningslovgivning.

Dine rettigheter

I henhold til gjeldende personopplysningslovgivning har du blant annet rett til innsyn i egne personopplysninger, samt krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger om deg.

Har du spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger kan du sende oss en epost til askonorge@asko.no eller askoservering@asko.no  Du kan også stille spørsmål om personvern til Datatilsynet: e-post: postkasse@datatilsynet.no, telefon: 22 39 69 00.