Med Espresso Martini på menyen!

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Med Espresso Martini på menyen!

Med Espresso Martini på menyen!

Hvordan lager du den optimale baropplevelsen for gjestene dine? Hva er bargjestene opptatt av og hvilke drikketrender gjør seg gjeldene akkurat nå? Dette er noen av spørsmålene du vil få svar på om du deltar på KIT-akademiets bartenderkurs.

Kaffe og cocktails, spennet er stort – også når det gjelder selve kombinasjonen. Espresso Martini er eksempelvis virkelig i skuddet for tiden, og det har den vært en god stund sammen med andre kaffebaserte drinker.

En bærekraftig meny
Det å lage en god, velsmakende og fristende cocktail er selvfølgelig en av bartenderens viktigste oppgaver, men jobben bak bardisken byr også på mye annet. Det å utvikle en bærekraftig og kostnadseffektiv meny innebærer valg av riktige ingredienser og riktig utstyr. Og ikke minst; Hva kan man som bartender gjøre for å øke salget i forhold til kundegruppen man har?

 

Utstyr og hjelpemidler
Hvordan bruker man strainers, barskjeer, røreglass, jiggers, og pour spouts, og hva er egentlig forskjellen mellom 3-piece shaker og tin/tin shaker? Og hva har det å si å velge riktig glass til ulike typer cocktails? Og ikke minst, hva har valget av glass å si for kostprisen på drinken? Svarene får du på dette kurset.

Teknikker
Shaken, not stirred – en klassisk Bond-replikk de fleste kjenner. Gode teknikker er nødvendig for å få frem smaker og tekstur, derfor er også dette et tema som behandles på KIT-akademiets bartender-kurs.

 

Klassiske cocktails og hotte trender
Selvfølgelig bør en god barmeny inneholde klassiske drinker som sours, stirred, hi-ball, og frozen. Men det kan også være mye å hente på å gi disse en egen vri – noe som behandles nærmere på kurset.

Og så var det trendene da! Dette er noen aktuelle akkurat nå:

 

  • Med et økende fokus på miljøbevissthet og bærekraft, har bærekraftige cocktailer blitt stadig mer populære
  • Flere og flere ønsker å redusere alkoholinntaket eller å være helt avholdende. Derfor får drikke med lavt alkoholinnhold og alkoholfrie cocktailer mer oppmerksomhet
  • Interessen for lokale ingredienser og håndverksmessig tilberedte cocktails har vokst. Lokale produsenter gir unike drikkeopplevelser
  • Interessen for fermenterte ingredienser som for eksempel kombucha er økende
  • Bruk av krydder og urter i cocktailer har blitt stadig mer populært
  • Interessen for mocktails er økende

 

Alt dette og mer til er noe av det du vil få med deg på KIT-akademiets bartenderkurs. Og kanskje det viktigste, dette kurset gir deg innsikt i

hvordan du kan øke salget ved å utforme en tiltalende drinkmeny. Bli med!