Kaffe og cocktails, spennet er stort – også når det gjelder selve kombinasjonen. Espresso Martini er eksempelvis virkelig i skuddet for tiden, og det har den vært en god stund sammen med andre kaffebaserte drinker.
En bærekraftig meny
Det å lage en god, velsmakende og fristende cocktail er selvfølgelig en av bartenderens viktigste oppgaver, men jobben bak bardisken byr også på mye annet. Det å utvikle en bærekraftig og kostnadseffektiv meny innebærer valg av riktige ingredienser og riktig utstyr. Og ikke minst; Hva kan man som bartender gjøre for å øke salget i forhold til kundegruppen man har?
Utstyr og hjelpemidler
Hvordan bruker man strainers, barskjeer, røreglass, jiggers, og pour spouts, og hva er egentlig forskjellen mellom 3-piece shaker og tin/tin shaker? Og hva har det å si å velge riktig glass til ulike typer cocktails? Og ikke minst, hva har valget av glass å si for kostprisen på drinken? Svarene får du på dette kurset.
Teknikker
Shaken, not stirred – en klassisk Bond-replikk de fleste kjenner. Gode teknikker er nødvendig for å få frem smaker og tekstur, derfor er også dette et tema som behandles på KIT-akademiets bartender-kurs.
Klassiske cocktails og hotte trender
Selvfølgelig bør en god barmeny inneholde klassiske drinker som sours, stirred, hi-ball, og frozen. Men det kan også være mye å hente på å gi disse en egen vri – noe som behandles nærmere på kurset.
Og så var det trendene da! Dette er noen aktuelle akkurat nå:
- Med et økende fokus på miljøbevissthet og bærekraft, har bærekraftige cocktailer blitt stadig mer populære
- Flere og flere ønsker å redusere alkoholinntaket eller å være helt avholdende. Derfor får drikke med lavt alkoholinnhold og alkoholfrie cocktailer mer oppmerksomhet
- Interessen for lokale ingredienser og håndverksmessig tilberedte cocktails har vokst. Lokale produsenter gir unike drikkeopplevelser
- Interessen for fermenterte ingredienser som for eksempel kombucha er økende
- Bruk av krydder og urter i cocktailer har blitt stadig mer populært
- Interessen for mocktails er økende
Alt dette og mer til er noe av det du vil få med deg på KIT-akademiets bartenderkurs. Og kanskje det viktigste, dette kurset gir deg innsikt i
hvordan du kan øke salget ved å utforme en tiltalende drinkmeny. Bli med!