Det grønnes på menyen!

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Det grønnes på menyen!

Det grønnes på menyen!

Du trenger ikke være veganer for å nyte gode grønnsaker tilberedt på ulike måter og i ulike kombinasjoner. Stadig flere av oss er opptatt av å utforske, teste og nyte et stadig bredere spekter av frukt og grønt. Enkelt sagt; Norske restaurantgjester ønsker og forventer et bredere tilbud av de grønne menyalternativene. Ønsker du å møte gjestenes forventninger, eller kanskje overgå dem på dette området, så bør du få med deg KIT-akademiets vegetarkurs.

Her møter du en inspirerende Richard Nystad. Han er bl.a. en av gründerne bak Hagen i Trondheim og har er også en av forfatterne av boka "Mer kål, mindre jål."

 

Smak og bærekraft
Det er flere grunner til den økende interessen for å bruke og tilberede grønnsaker. En av årsakene er at mange ønsker å bruke mer av disse råvarene er fordi det oppfattes som mer bærekraftig. Mange er også opptatt av dyrevelferd, og noen velger veganisme som en livsstil som innebærer at man unngår animalske produkter i enhver form.

Men så er det alle de andre - som ikke er veganere, vegetarianere eller som nødvendigvis velger grønnsaker av rene bærekrafthensyn. Stadig flere velger det fordi det smaker godt! Og så har de fleste fått med seg at frukt og grønt hører med om man ønsker å leve litt sunnere. Derfor definerer mange seg som fleksitarianere

Konsekvensene av dette er at grønnsakene får en viktigere – og større – plass på tallerkenen.

 

Den gode smaken
Ovnsbakte grønnsaker! Så enkelt, så godt! Man kan gjøre det enkelt, og likevel gi gjestene store smaksopplevelser. Samtidig har norske klokker de siste årene utvist en imponerende kreativitet i å utvikle og utnytte frukt og grønt på nye måter. Nye teknikker og bruk av spennende råvarekombinasjoner gir fantastiske muligheter. På kurset får du bl.a. høre mer om bruk av tang og tare.

Fermentering er også ett av temaene som berøres.

 

Lønnsomt
Et annet argument for at serveringssteder flest bør se nærmere på å bruke enda mere grønt på menyen, er at dette kan gi rimeligere råvarekostnader. Mer grønt på menyen er rett og slett god økonomi.

En viktig del av kurset er også tips og råd til hvordan man kan redusere matsvinnet. Årlig kastes det 350 000 tonn mat i Norge. Det er mye å hente på å bekjempe dette.

 

Les mer om dette kurset og KIT-akademiets kurstilbud her.

 

Les også:

Enkle grep for å lykkes med vegetarmat på menyen