Whisky og gin med Roar Larsen - Opplev ekte håndverk og smaker fra havgapet

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kurs

Whisky og gin med Roar Larsen - Opplev ekte håndverk og smaker fra havgapet

Bli med på et unikt kurs hvor du får dypdykk i både whisky og gin – fra korn til flaske. Master Distiller Roar Larsen fra Myken Destilleri tar deg med bak kulissene i norsk brennerikunst og deler raust av sin kunnskap og erfaring fra verdens kanskje mest avsidesliggende destilleri. Her lærer du om produksjon, råvarer, smak, lukt, tekstur, modning og ulike typer gin og whisky – og ikke minst: hvordan du smaker, forstår og formidler det du har i glasset sammen med god mat.

 

Dette får du lære om:

  • Brennevinets historie og utvikling
  • Produksjon og gjæringsprosesser
  • Smak, lukt og tekstur
  • Ulike typer whisky og gin
  • Modning og bruk av fat
  • Hvordan norske råvarer og værforhold påvirker smaken
  • Definisjoner, klassifisering og smaketeknikk
  • Læring gjennom sanser og erfaring

 

Om kursholder:
Roar Larsen er Master Distiller ved Myken Destilleri – verdens første arktiske whiskyprodusent og et av verdens mest unike destillerier. Med beliggenhet 32 km ut i havet på Helgelandskysten, har Roar og teamet skapt ikoniske utgivelser som Autumn Gale og Værfast. Han har en unik evne til å formidle komplekse prosesser på en engasjerende og forståelig måte. Gjennom dette kurset får du eksklusiv innsikt i norsk whisky- og ginproduksjon, og lærer direkte fra én av landets fremste fagpersoner. Før Roar startet Myken Destilleri, var han bl.a. professor i kjemi ved NTNU i Trondheim.

Generell informasjon: 
Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte.
Faktura blir sendt 1 uke før kursstart. 
Frokost serveres fra 09.30 og kurset inkluderer selvsagt lunsj som passer til dagens tema.

Tilbake til kurskalender