Kurs

Spiselig kjøkkenøkonomi
Delta på et praktisk kalkuleringskurs hvor vi viser deg hvordan du lager nøyaktige kalkyler for enkle retter, større menyer og buffeer. Kurset setter fokus på kjøkkenøkonomi i praksis, og gir deg verdifull innsikt i menyoppsett og råvarevalg. Lær hvordan du velger de riktige råvarene og får maksimal utnyttelse av dem. Vi dekker alt fra kalkulering og porsjonsberegning til hvordan du går fra råvare til ferdig rett. Bemanning kan også påvirke råvarekostnadene dine – vi viser deg hvordan du tar de beste valgene for å optimalisere driften.
Om kursholder:
Trond Åm er en erfaren norsk kokk og kjøkkensjef med base i Trondheim. Han leder kjøkkenet ved KIT-akademiet Midt-Norge på Tiller, hvor han også har ansvar for kantinedriften hos ASKO Midt-Norge.
Åm har en solid bakgrunn fra restaurantbransjen. Etter læretiden sin under Terje Ness og Sven Erik Renaa i Oslo, flyttet han til Trondheim og jobbet i mange år på Credo. Senere har han drevet flere restauranter selv. Han var en del av det norske juniorlandslaget i kokkekunst og deltok i kokke-OL i 2004.
Han har også jobbet med matformidling gjennom Geitmyra Credo, hvor han har kurset tusenvis av barn, unge og voksne i matglede og bærekraftig matlaging.
Generell informasjon:
Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte.
Faktura blir sendt 1 uke før kursstart.
-Kurset er delt i to hvor del en er et «show and tell», og del to lager deltakerne mat sammen og kalkulerer.
-Kurset inkluderer oppskriftshefte, kalkyleskjemaer, lunsj og masse inspirasjon
-Kurset er laget for alle som jobber i serveringsbransjen som kan påvirke kjøkkenøkonomien og ønsker et bevisst forhold til det.