Kurs

Ølkurs med Sara Larsson – smak, lær og forstå øl på en ny måte
Fra pubgulvet på Macbeth til restaurantsjef på Bula – Sara Larsson har gjort øl og servering til en livsstil. Nå inviterer hun deg med på kurs hvor du lærer å kjenne øl gjennom smak, lukt, tekstur, produksjon og historie. Vi dykker ned i ølets mange fasetter – fra gjæring og modning til ulike ølsorter og stiler. Du lærer konkrete smaketeknikker og verktøy som gjør det lettere å beskrive og forstå det du drikker og ikke minst hva du kan servere til de ulike øltypene.
Dette får du lære om:
- Produksjon og gjæringsprosesser
- Ølets historie og utvikling
- Smaking, lukt og tekstur
- Ølsorter og typedefinisjoner
- Modning, servering og lagring
- Hvordan du lærer deg å leseøl
- Mat og øl i kombimasjon
Om kursholder:
Sara Larsson startet karrieren i Trondheim i 2008, og har jobbet på alt fra Hurtigruten til anerkjente restauranter som Bula, Rive Gauche og To Rom og Kjøkken. Hun er utdannet ølkelner og sommelier, har fagbrev som servitør og elsker å dele av sin kunnskap. I dag er hun restaurantsjef på Bula, hvor hun har utviklet populære drikkepakker med både øl, vin og juice.
Generell informasjon:
Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte.
Faktura blir sendt 1 uke før kursstart.
Frokost serveres fra 09.30 og kurset inkluderer selvsagt lunsj som passer til dagens tema.