Kurs
NETTKURS: SLIK SERVERER DU TRYGG GLUTENFRI MAT
Ca. 400.000 personer i Norge spiser glutenfri mat, og flere og flere får cøliaki. Etterspørsel etter glutenfri mat øker blant gjestene.
På nettkurset lærer du om:
- Utfordringer: Hvordan er det å leve med cøliaki?
- Sykdomslære: Hva er gluten? Hva er cøliaki? Hva er konsekvensene av å få i seg gluten dersom man ikke tåler det?
- Matvarekunnskap: Hvilke matvarer er glutenholdige, og hvilke matvarer er glutenfrie? Hvordan få til glutenfri bakst?
- Merkeregler: Hvordan lese ingredienslisten, og hvordan merke allergener?
- Tilrettelegging: Hvordan oppbevare, håndtere, tilberede og servere trygg glutenfri mat?
- Kommunikasjon: Hvordan kommunisere med gjester som har behov for glutenfri mat?
Hvorfor bør ansatte i serveringsbransjen delta på dette nettkurset?
- Fornøyde kunder og gode ambassadører: Riktig kunnskap om glutenfri mat gir fornøyde kunder og gode ambassadører for spisesteder.
- Mattilsynets tilsynsrapport: Mattilsynet gjennomfører tilsyn hos restauranter, kafeer og andre serveringssteder. Dersom mattilsynet finner mangler innen bla. sporbarhet og merking, mathåndtering og tilberedning, vil dette slå negativt ut på tilsynsrapporten.
- Opplæring av nye ansatte: Nettkurset bidrar til kunnskap og trygghet hos ansatte. Særlig aktuelt kan det være med opplæring av nyansatte og spesielt i forbindelse med sesongarbeid.
- Etterspørsel: Etterspørsel etter glutenfri mat øker. La dine gjester føle seg trygge når de besøker ditt serveringssted.
Om kursholder:
Elisabeth Frogner, ansvarlig for marked- og kommunkasjon for kompetanse i NCF, og lang erfaring som kursholder.
Generell informasjon:
Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte.
Dette er et gratis kurs.
Link til kurset:
Hvordan tilrettelegge for trygg glutenfri mat?
https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_OlW8EY54TKS38A7gFIjM8Q