NETTKURS: SLIK SERVERER DU TRYGG GLUTENFRI MAT

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kurs

NETTKURS: SLIK SERVERER DU TRYGG GLUTENFRI MAT

Ca. 400.000 personer i Norge spiser glutenfri mat, og flere og flere får cøliaki. Etterspørsel etter glutenfri mat øker blant gjestene

På nettkurset lærer du om:

  • Utfordringer: Hvordan er det å leve med cøliaki?
  • Sykdomslære: Hva er gluten? Hva er cøliaki? Hva er konsekvensene av å få i seg gluten dersom man ikke tåler det?
  • Matvarekunnskap: Hvilke matvarer er glutenholdige, og hvilke matvarer er glutenfrie? Hvordan få til glutenfri bakst?
  • Merkeregler: Hvordan lese ingredienslisten, og hvordan merke allergener?
  • Tilrettelegging: Hvordan oppbevare, håndtere, tilberede og servere trygg glutenfri mat?
  • Kommunikasjon: Hvordan kommunisere med gjester som har behov for glutenfri mat?

 

Hvorfor bør ansatte i serveringsbransjen delta på dette nettkurset?

  • Fornøyde kunder og gode ambassadører: Riktig kunnskap om glutenfri mat gir fornøyde kunder og gode ambassadører for spisesteder.
  • Mattilsynets tilsynsrapport: Mattilsynet gjennomfører tilsyn hos restauranter, kafeer og andre serveringssteder. Dersom mattilsynet finner mangler innen bla. sporbarhet og merking, mathåndtering og tilberedning, vil dette slå negativt ut på tilsynsrapporten.
  • Opplæring av nye ansatte: Nettkurset bidrar til kunnskap og trygghet hos ansatte. Særlig aktuelt kan det være med opplæring av nyansatte og spesielt i forbindelse med sesongarbeid.
  • Etterspørsel: Etterspørsel etter glutenfri mat øker. La dine gjester føle seg trygge når de besøker ditt serveringssted.

 

 Om kursholder:

Hilde Gravdal, Fagansvarlig kompetanse i NCF har bakgrunn innen ernæring og lang erfaring som kursholder.

 

GENERELL INFORMASJON:

Link til nettkurset vil blir tilsendt på epost.

Faktura blir sendt 1 uke før kursstart. 

Tilbake til kurskalender