KURS I GJESTEBEHANDLING, SERVITØRTEKNIKKER OG MERSALG

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kurs

KURS I GJESTEBEHANDLING, SERVITØRTEKNIKKER OG MERSALG

Som servitør har du en viktig rolle for å sikre gjestens totale opplevelse.

På dette kurset lærer du hvordan du skal se den enkelte gjest, hvordan benytte profesjonelle servitørteknikker, og sikre mersalg underveis.

Du lærer blant annet om

  • Presentasjon av meny
  • Ta bestilling
  • Samarbeid med kjøkken
  • Dekking av bord
  • Servering
  • Bæreteknikk og ryddeteknikk
  • Dekantering av vin og sablering av champagne
  • Skjenkekontroll
  • Mersalg

 Om kursholder: 

Mathias Toresen er faglært servitør og utdannet vinkelner.

Han jobber som restaurantsjef ved Selskapslokaler Oslo Militære Samfund. Mathias har gull i NM for servitører og gull i Nordisk for servitører. Mathias representerte Norge i WorldSkills i Brasil i 2015 som deltaker på yrkeslandslaget. Der mottok han medal of excellence. 

Han har de siste årene vært hoveddommer i ASKO Servering Norgescup for servitørlærlinger. Han har også vært ansvarlig for en rekke andre konkurranser og jobber mye med rekruttering til bransjen. I tillegg er han å se på sin YouTube-kanal «Servitører på YouTube». Han har det siste året vært forfatter på en bok for fagbokforlaget ved navn Kokk- og Servitøfaget Vg2.

Generell informasjon: 
Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte.
Faktura blir sendt 1 uke før kursstart. 

- Kurset inkluderer oppskriftshefte, lunsj og masse kunnskap
- Kurset er laget for alle som jobber i serveringsbransjen.

Tilbake til kurskalender