Kurs
KURS I GJESTEBEHANDLING, SERVITØRTEKNIKKER OG MERSALG
Som servitør har du en viktig rolle for å sikre gjestens totale opplevelse.
På dette kurset lærer du hvordan du skal se den enkelte gjest, hvordan benytte profesjonelle servitørteknikker, og sikre mersalg underveis.
Du lærer blant annet om
- Presentasjon av meny
- Ta bestilling
- Samarbeid med kjøkken
- Dekking av bord
- Servering
- Bæreteknikk og ryddeteknikk
- Dekantering av vin og sablering av champagne
- Skjenkekontroll
- Mersalg
Om kursholder:
Mathias Toresen er faglært servitør og utdannet vinkelner.
Han jobber som restaurantsjef ved Selskapslokaler Oslo Militære Samfund. Mathias har gull i NM for servitører og gull i Nordisk for servitører. Mathias representerte Norge i WorldSkills i Brasil i 2015 som deltaker på yrkeslandslaget. Der mottok han medal of excellence.
Han har de siste årene vært hoveddommer i ASKO Servering Norgescup for servitørlærlinger. Han har også vært ansvarlig for en rekke andre konkurranser og jobber mye med rekruttering til bransjen. I tillegg er han å se på sin YouTube-kanal «Servitører på YouTube». Han har det siste året vært forfatter på en bok for fagbokforlaget ved navn Kokk- og Servitøfaget Vg2.
Generell informasjon:
Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte.
Faktura blir sendt 1 uke før kursstart.
- Kurset inkluderer oppskriftshefte, lunsj og masse kunnskap
- Kurset er laget for alle som jobber i serveringsbransjen.