Kurs

Fagbrevkurs Kokk
Dette er kurset for dem som har lang erfaring som kokk (minimum 5 år), men som mangler den formelle kompetansen. 8 samlinger som gir godt grunnlag for den teoretiske prøven i kokkefaget. Praksiskandidatordningen er en ordning for voksne som kan dokumentere lang og allsidig yrkespraksis.
Fire hovedområder
Kurset er delt opp i 4 hovedområder:
- Bransje, bedrift og miljø
- Råvarer og produksjon
- Meny
- Mattrygghet og hygiene
Underveis vil vi se på ulike problemstillinger, og vi har også enkle prøver innenfor de ulike hovedområdene for å belyse temaene, ikke minst for å gi deltakerne en god forståelse av de spørsmål og problemstillinger som kan dukke opp på selve fagprøven.
30 og 31. oktober
Bli Kjent og gjennomgang av kursplan
Bransje, bedrift og miljø
Mat trygghet IK Mat / Haccp og hygiene
06 og 07. november
Råvarer og Produksjon
Grønnsaker / frukt
Fisk / skalldyr
Kjøtt
13 og 14. november
Menylære / Økonomi/ spesial kost / allergi
Hvordan settes opp menyplan (dag / uke)
Arbeidsplaner
Merking
04 og 05. desember
Eksamensplanlegging
Repetisjoner fra de første dagene
Gjennomgang av tidligere eksamener
Hvordan besvare eksamensoppgaver, planlegging
Logistikk
Alle dager fra kl 10.00 til 14.00
Totalt 8 kurs dager