Fagbrevkurs Kokk

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kurs

Fagbrevkurs Kokk

Dette er kurset for dem som har lang erfaring som kokk (minimum 5 år), men som mangler den formelle kompetansen. 8 samlinger som gir godt grunnlag for den teoretiske prøven i kokkefaget. Praksiskandidatordningen er en ordning for voksne som kan dokumentere lang og allsidig yrkespraksis.

Fire hovedområder

Kurset er delt opp i 4 hovedområder: 

  1. Bransje, bedrift og miljø
  2. Råvarer og produksjon
  3. Meny
  4. Mattrygghet og hygiene

Underveis vil vi se på ulike problemstillinger, og vi har også enkle prøver innenfor de ulike hovedområdene for å belyse temaene, ikke minst for å gi deltakerne en god forståelse av de spørsmål og problemstillinger som kan dukke opp på selve fagprøven.

 

30 og 31. oktober

Bli Kjent og gjennomgang av kursplan

Bransje, bedrift og miljø

Mat trygghet IK Mat / Haccp og hygiene

 

06 og 07. november

Råvarer og Produksjon

Grønnsaker / frukt

Fisk / skalldyr

Kjøtt

 

13 og 14. november

Menylære / Økonomi/ spesial kost / allergi

Hvordan settes opp menyplan (dag / uke)

Arbeidsplaner

Merking

 

 

04 og 05. desember

Eksamensplanlegging

Repetisjoner fra de første dagene

Gjennomgang av tidligere eksamener

Hvordan besvare eksamensoppgaver, planlegging

Logistikk

 

 

Alle dager fra kl 10.00 til 14.00

Totalt 8 kurs dager  

Tilbake til kurskalender