Kurs
 
FAGBREVKURS KOKK - DIGITALT KURS
Dette er kurset for dem som har lang erfaring som kokk (minimum 5 år), men som mangler den formelle kompetansen. Kurset består av 8 samlinger som gir godt grunnlag for den teoretiske prøven i kokkefaget. Praksiskandidatordningen er en ordning for voksne som kan dokumentere lang og allsidig yrkespraksis.
Vår lærer har yrkeserfaring i faget han underviser i, og har med det de beste forutsetninger for å gi deltakerne kunnskap som de kan bruke og nyttiggjøre seg på fagprøven.
Fire hovedområder
Kurset er delt opp i 4 hovedområder:
- Råvarer og produksjon
- Meny
- Mattrygghet og hygiene
- Bransje, bedrift og miljø
Underveis vil vi se på ulike problemstillinger, og vi har også enkle prøver innenfor de ulike hovedområdene for å belyse temaene, ikke minst for å gi deltakerne en god forståelse av de spørsmål og problemstillinger som kan dukke opp på selve fagprøven.
OPPSTART OG PÅMELDINGSFRIST
VI STARTER OPP MED FØRSTE SAMLING 10. AUGUST 2026. PÅMELDINGSFRISTEN ER SATT TIL 31. JULI 2026
Oversikt over samlingsdatoer høst 2026:
10.08.2026 - Tema 1 - Fisk og kjøtt
24.08.2026 - Tema 2 - Metning, garnityr og saus
07.09.2026 - Tema 3 - Meny og menyskriving
21.09.2026 - Tema 4 - Hygiene og kvalitetsstyring
05.10.2026 - Tema 5 - Bransje, bedrift og miljø
19.10.2026 - Trening - Oppsummering
02.11.2026 - Trening - Eksamen test
16.11.2026 Trening - Individuell gjennomgang av innlevert eksamen/forberedelser eksamen
Kurset gjennomføres på Teams og link sendes en uke før oppstart.
Spørsmål? Send en mail til kitakademiet@asko.no
Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte.
Faktura blir sendt 1 uke før kursstart. 
Kurset er for deg som jobber i serveringsbransjen. Påmeldingen må gjøres gjennom din arbeidsgiver, og faktura sendes til organisasjonen/bedriften. Vi har dessverre ikke anledning til å fakturere privatpersoner.
