Allergi - Matintoleranse

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kurs

Allergi - Matintoleranse

Innføring i temaet matintoleranse, merkeforskriftene og hva som faktisk er tilgjengelig av råvarer og produkter.

Matallergi og overfølsomhet for matvarer rammer alle aldersgrupper. Rundt en tredjedel av småbarnsforeldrene forteller at barnet deres har overfølsomhet for en eller flere matsorter, og problemet er også økende blant voksne. 

Utfordring- med mange muligheter!

Hva er mat allergi / mat intoleranse.

  • Gjennomgang av de forskjellige mat allergier, hva skjer og hvordan skal vi ta hensyn.

Hvordan lager jeg god mat «uten» -?

  • I dag finnes det utallige gode produkter, både hel og halvfabrikata, men kan vi også lage mye godt selv uten at det blir en tids tyv?
  • Demo

Merkeforskriftene

  • Kravene er der, men er vi flinke nok til å tilrettelegge?
  • Tips til bruk av forskriftene / kravene
  • Hvordan merke menyer og 

Kurset er beregnet for deg som til daglig lager mat, men også for de som leder andre til dette. Hverdagen er slik at flere og flere ønsker mat «uten» allergener, eller andre produkter som de mener å ikke tåle. Samtidig som flere virkelig er allergiske.  En større gruppe mennesker vi må og skal ta hensyn til. De som er dyktige på området vinner markeder overfor en stor gruppe kunder / gjester. 

Om kursholder: 

Svein Magnus Gjønvik er utdannet både kokk og servitør med fagbrev og ble nylig utnevnt til æresmedlem i Norges Kokkemesteres Landsforening for sitt brennende engasjement og evig streben etter å nå nye mål.

Han er aktiv som konkurransedommer i nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser, blant annet WACS Euro SKILLS og World SKILLS.

Tidligere drev han restauranten Hos Magnus i Trondheim. I dag eier og driver han SMG Rådgivning – Matakademiet sammen med sin kone Brit Randi, og han har også vært aktiv i utviklingen og driften av Matskolen fra prosjektstart i år 2000 til i dag, samt flere andre prosjekter for NAAF. Svein Magnus er også forfatter av boken Allergi og matintoleranse som ble utgitt i år 2014.

Utsolgt Skriv ut
Tilbake til kurskalender