Skap økt lønnsomhet!

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Skap økt lønnsomhet!

Skap økt lønnsomhet!

Finn oppskriften på KIT-akademiet! Det å skape økt lønnsomhet i en tid med økte kostnader er helt avgjørende for mange serveringsbedrifter. Hva slags kalkyle brukes, serveres det en «riktig» tallerkenmodell og kan fokuset på matsvinn bli bedre? Og ikke minst, er det mulig å få en bedre kontroll med variable kostnader

I en travel hverdag er det mye som krever oppmerksomhet. For de fleste er tid noe man har alt for lite av i en travel hverdag og det har ofte en innvirkning på prioriteringene vi gjør. Det blir ikke alltid tid til å innarbeide nye rutiner som kan bidra til bedre effektivitet, eller å gjøre omstillinger eller endringer som kan øke omsetning og bedre inntjeningen.

 

Nye impulser og bedre lønnsomhet

KIT-akademiet tilbyr en rekke kurs som gir faglig påfyll og inspirasjon. Dette er kurs som er utarbeidet av fagfolk som kjenner bransjens behov, og som derfor er tilrettelagt for den hverdagen og de utfordringer som serveringsbransjen opplever. Ett av målene med kursene er at deltakerne skal få nyttig kunnskap som kan omsettes i praktisk handling i det daglige – blant annet når det gjelder konkrete tiltak for å bedre lønnsomheten.

 

Bekjemp matsvinn

Ta for eksempel kurset gjestebehandling, servitørteknikker og mersalg. Her får du en blanding av hvordan man bruker fagkunnskap til å gi gjestene en god kundeopplevelse, og hvordan du helt konkret kan drive mersalg. Det å drive mersalg til gjestene som allerede er på plass, er kanskje ett av de områdene som enklest kan gi økt omsetning og økt fortjeneste.

 

KIT-akademiet tilbyr også et eget kurs i kjøkkenøkonomi som blant annet viser hvordan du kan bruke dine egne regnskapstall til å planlegge driften. Dette kurset omhandler også hva du kan gjøre for å begrense svinn og utnytte råvarer best mulig.

 

Kutt Matsvinn er et annet kurs som gir gode tips og råd om hva som kan gjøres for å begrense svinnet og med det forbedre kjøkkenprosenten. Årlig kaster den norske serveringsbransjen mat for nærmere 1 milliard kroner! De fleste har derfor mye å hente på tipsene du får gjennom Kutt Matsvinn-kurset.

 

Grønnsaker, desserter og brød

Kursene nevnt ovenfor er bare et lite utvalg av det KIT-akademiet har å tilby. En rekke fagkurs på mange ulike områder gjør dette til en meget god arena for å hente ny og inspirerende kunnskap. Mange av disse kursene, som for eksempel grønnsakskurs, dessertkurs og bakekurs, bidrar også til bedre lønnsomhet, blant annet gjennom tips til bedre råvareutnyttelse. Og selvfølgelig sitter du igjen med tips til nye menyinnslag som kan friste gjestene dine enda litt mer!

 

La deg inspirere av KIT-akademiets meny, enten det gjelder å bekjempe matsvinn på en effektiv måte, få tips til nye innslag på menyen eller bedre lønnsomhet og inntjening. Klikk deg gjerne inn på KIT-akademiets kurskalender!