Vegetarkurs med RIchard Nystad

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kurs

Vegetarkurs med RIchard Nystad

Kjent fra blant annet Brønsj fra P1 samt vegetarserie på matkanalen, og nå kursholder på KIT-akademiet!

Under kurset presenteres viktige grunnleggende teknikker om hvordan man lager og behandler belgvekster, linser og korn. Ulike smaksammenhenger går vi igjennom i retter som hummus, ulike gryter og salater, «grønne» hamburgere og koreanske steam buns med røkt tofu. Her tilsetter vi videre tang i maten for å øke umami smaken, foruten gjæring og sylting av grønnsaker som kimchi.

På kurset lærer du å lage ulike dressinger som disjonvinagrette, harissadressing, misovinagrette og thahinidressing som er grunnleggende smaker i et vegansk kjøkken. Matsvinn og hvordan redusere dette kommer til å være et fokus gjennom hele kurset. 

Kursinnhold:


▪ Fokus på belgfrukter, linser, korn og hvordan man behandler råvarene

▪ Enkel teknikk og smak

▪ Dressing og sauser

▪ Tips for økonomi og mindre matsvinn

Om kursholder: 

Richard Nystad er en av gründerene bak Hagen og Persilleriet i Trondhiem. Med konseptet bak stedet har han reist over hele Norge og ført frem sin matfilosofi under forelesninger og matkurs, i tillegg servert sine smakfulle retter til tusentals av mennesker på ulike festivaler som Hafslund Enviroment Festival, Green Everyday og trøndersk Food Festival. Richard er også medforfatter til kokeboken mer kål, mindre jål. 

Tilbake til kurskalender