Sous-vide kurs

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kurs

Sous-vide kurs

Er du interessert i nye teknikker og bedre råvareutnyttelse? Da er dette kurset for deg. Vi utforsker temaet sous vide, går gjennom ulike tilberedninger og sikrer god holdbarhet samtidig som smak og næring bevares. Sous-vide er fransk og betyr "under intet", "under vakuum".

Kurset er et rent demonstrasjonskurs, der du som deltager får smaksprøver underveis, lærer og observerer.

Kurset gjennomføres i kokketeateret til KIT-akademiet.

Kursavgiften dekker følgende:

  • Råvarene under kurset
  • Demonstrasjonskurs
  • Oppskriftshefte
  • Lunsj
  • Kursbevis

Slik gjennomføres kurset:

  • Demonstrasjonskurs
  • Deltagerne sitter i kokketeateret på KIT-akademiet
  • Demonstrasjon med smaksprøver
  • Presentasjon med dialog – ingen spørsmål er «dumme»

Etter kurset har du lært:

  • Hvordan sous vide fungerer
  • Teoretisk bakgrunn for sous vide
  • Kjernetemperaturer for sous vide
  • Sous vide-teknikker for frukt, grønt, fisk og kjøtt
  • Svinn og kostnader
  • Tips og triks fra kursholder

Om kursholder:

Rune Sæten startet sin læretid på Hotel Continental i 1976, hvor han jobbet som Chef de Parti i Annen Etage. Ble utplassert på 3 stjerners Guide Michelin Restaurant Alain Chapel i Lyon (6mnd).

Rune har jobbet som soussjef og kjøkkensjef på Holmenkollen Park Hotel, kjøkkensjef på Mirage restaurant – Hotel Diplomat og Royal Christiania Hotel.

Rune startet med kurs i vakuum produksjonsteknikker i samarbeid med Gastronomisk Institutt og Harald Osa, når han jobbet som produktsjef for Rational Norge. Han var med å starte oppbygging av Plenty Mat sin ferdigmatproduksjon. Her kan nevnes; utvikling av retter til Scandic Hotels og produksjon av ferske ferdigmatprodukter til dagligvare (Sous-vide teknikk). 

Har holdt kurs innen vakuumteknikk siden 1991. 

Etablerte i 2008 BFE Norge AS, (Berkel Food Equipment) for import og videresalg av Berkel påleggsmaskiner og brødskjæremaskiner. Nå ansatt i Fredrikstad Storkjøkkensenter og selger sine produkter gjennom dette selskapet.

Kurset avholdes i trygge omgivelser: 

- Minst en meter avstand mellom kursdeltakere

- Servering av kaffe/vann skjer ved bordet

- Desinfisering av lokalet samt antibac er lett tilgjengelig 

- Begrenset antall plasser (max 20)

- Ved sykdom, hold deg hjemme 

Generell informasjon:

Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte, og i forhold til gjeldende smittevernregler.

Faktura blir sendt 1 uke før kursstart. 

Det er gjort tilpasninger i våre kurslokaler for å følge nasjonale retningslinjer. Kursholdere har fått opplæring i smittevern og vi har personale som rengjør kontaktpunkter gjennom dagen. Har du symptomer eller er i karantene ber vi deg om å gi beskjed, så kan vi sammen finne en ny kursdato for deg.

Du skal føle deg trygg på kurs hos oss, vi gleder oss til å se deg!

Velkommen på kurs hos KIT-akademiet

Tilbake til kurskalender