Kjøkkenøkonomi med Christer Rødseth

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kurs

Kjøkkenøkonomi med Christer Rødseth

Vil du vite hvordan du kan øke lønnsomheten på din meny, samt få innsikt i hvordan du skal kalkulere dine retter for å få en ønsket lønnsomhet?

Vil du vite hvordan du kan øke din kjøkkenøkonomi, samt få innsikt i hvordan du skal kalkulere dine retter for å få til best mulig lønnsomhet?

Kurset gir deg de beste forutsetninger til bedre å forstå kjøkkenøkonomi og gjennomgår deler som kalkulering, prissetting, menyplanlegging samt menyoptimalisering.

Under kurset vil du lære hvordan du gjennom prissetting og kalkulering kan påvirke din lønnsomhet gjennom blant annet å redusere svinnet og analysere din meny.

Du lærer deg hvilke faktorer som påvirker prissettingen av retter, ulike måter å påvirke råvarekostnaden og hvordan du gjennom statistikk og historikk kan optimalisere din meny.

I tillegg vil Christer gjennomgå hvorfor varekontroll, forberedelser og hvorfor kommunikasjon er viktige faktorer for å oppnå god lønnsomhet.

Kurset passer for deg som jobber i restaurantbransjen og vil lære mer om kjøkkenøkonomi og lønnsomhet.

Noen av temaene som blir besvart er:

Varekontroll

Varelager

Hvordan kalkulere menyer

Kjøkkenprosent

Utnyttelse av råvarer

Forberedelser/prepp – «mise en place»

Service

Turnover bord/gjester

Kommunikasjon mellom booking, servitører og kokker

Om kursholder:


Kun 5 år gammel bestemte Christer seg for å bli kokk. Hans bestemor ble hans første «kjøkkensjef», og hun bidro sterkt til at Christer valgte å bli kokk.


I dag jobber Christer som kjøkkensjef på Code Restaurant og Vaaghals i Oslo, som i 2015 ble kåret til den beste nye restauranten i Norge. En restaurant som spesialiserer seg på norske råvarer og tradisjoner. I tillegg er Christer kaptein på Det Norske Kokkelandslag.

Meritter

 *   2018: Bronsje sammenlagt I kokke-VM Luxembourg sammen med senior-kokkelandslaget
 *   2014: Global Chef Challenge, Stavanger 2014 (Commis): 1. Plass
 *   2013: Hans Bueschkens Challenge, Gøteborg 2013: 2. Plass
 *   2012: Sølv sammenlagt i Kokke-OL i Erfurt sammen med junior- kokkelandslaget.
 *   2012: 1. plass Global Chef Nord-Europa med Geir Magnus Svae
 *   2012: 1. plass Global Chef of the world sammen med Geir Magnus Svae
 *   2008: 1. plass Oslo Cup for lærlinger

*Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte.

*Faktura blir sendt 1 uke før kursstart. 

*Har du allergi - send mail til: kitakademiet@asko.no 

Tilbake til kurskalender