MAT OG VIN I KOMBINASJON MED CHRISTER BERENS

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kurs

Vinkurs for nybegynnere

MAT OG VIN I KOMBINASJON MED CHRISTER BERENS

Det er lett å tro at sukker i maten gjør vinen mildere og snillere, men det er faktisk motsatt! Vinen bør ha mer sødme enn maten, da sødme i maten fremhever vinens syrlighet. Vinen møter sødmen i maten med sin egen sødme slik at denne smaken minker, mens smaken av syrlighet og bitterhet fra vinen vil øke. Dette er noe av det du vil lære på kurset av Christer Berens. Du vil få smake forskjellige typer vin i kombinasjon med forskjellige matretter.

Om kurset:

Når du skal kombinere mat og vin er det viktig å kjenne til grunnsmakene og hvilke som passer sammen.

Du kjenner sikker til de fire grunnsmakene søtt, surt, salt og bittert. Men visste du at vi også har en femte grunnsmak som heter umami?

Av de fem grunnsmakene så er det kun tre som finnes i vin; sødme, syrlighet og til dels bitterhet. Det er balansen mellom sødme og syre som vinmakeren søker når han lager vin. Denne balansen forandres når det kommer mat til. Kort fortalt så kan man si at salt og syrlighet er vinens venner, mens bitterhet og sødme kan føre til problemer. Umami er en uvenn som kan temmes.

Kursbevis, samt signert bok "Vin til maten" av Christer Berens er inkludert i prisen. 

 

Bakgrunn kursholder:

Christer Berens er ekspert på vin, humor og nytelse! Han er kåret til Norges beste vinkelner to ganger og har bakgrunn fra restauranter som Bagatelle, Bølgen & Moi og Le Canard.

Han har også skrevet en rekke mat- og vinbøker og er fast innslag på TV2s God Morgen Norge og P4s Nytelsesfredag. Christer holder også foredrag for vinklubber og bedrifter rundt om i hele landet.

Generell informasjon:

Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte, og i forhold til gjeldende smittevernregler.

Faktura blir sendt 1 uke før kursstart. 

Vi gleder oss til å se deg på kurs hos oss i våre nye lokaler!

Velkommen på kurs hos KIT-akademiet Midt-Norge

 

Tilbake til kurskalender