Bakekurs

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kurs

Bakekurs

Kurset er for deg som er kokk, men ikke baker, og som trenger påfyll av kunnskap fra bakerfaget.

Forstå hvordan råvarene, prosess, temperatur og tid påvirker det ferdige bakeresultatet.

Hev din egen kompetanse og bli inspirert å få kunnskap til å lage ditt eget signaturprodukt i din restaurant, kantine eller serveringssted!

Hva er vel bedre enn at gjesten kommer tilbake fordi ditt brød, dine kanelboller eller annen bakst er helt unik!

Kurset gir en grunnleggende forståelse for valg av råvarer og for prosessen til å lykkes med bakingen.

Kurset er ikke et deltakende kokkekurs, men vil foregå på vårt fine kokketeater. Du vil få en innsikt i «steg for steg» i bakeprosessen; fra hvordan oppskriften bygges opp og helt frem til ferdig stekt produkt – og oppbevaring av dette.

Det hele vil også bli vist med praktiske eksempler.

Vi vil bl.a. se på egenskapene til forskjellige korn-/meltyper og hvordan man setter sammen en oppskrift. I tillegg vil vi komme inn på hvordan du kan smaksette brødene, hva som gjør brødene ekstra saftige og holdbare - og andre tips & triks du kan ha god nytte av.

Mål med kurset er å forstå hvordan samspillet mellom ingrediensene, kjemien i deigen, bakeprosess, temperatur og tid påvirker det ferdige resultatet.

Kurset vil inspirere deg til å utvikle din egen oppskrift/ resept; ditt eget «signaturprodukt».

Lunsj, kursbevis og kompendium er inkludert i prisen.

Bakgrunn kursholder:

Amund har 30 års erfaring fra bakerfaget, utdannet med både svennebrev og mesterbrev. Han har vært med på det norsk Bakerlandslaget fra 2012 til 2015, og holdt flere bakekurs rundt omkring i Norge. Han har også holdt bakekurs i bl.a. Tyskland, Canada, Sør-Korea og Malaysia.

I tillegg har han vært med som baker for den norske utøverne til vinter-OL i Vancouver 2010, og skal også være med til OL i PyeongChang 2018.

Amund jobber til daglig som produktutviklingssjef i Norges største bakerikjede, Bakehuset AS.

*Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte.

*Har du allergi - send mail til: kitakademiet@asko.no 

Tilbake til kurskalender