Våre kurs

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Våre kurs

Våre kurs

Vi gleder oss til å endelig kunne gjennomføre kurs igjen hos oss på KIT-akademiet. Vi har masse spennende kurs på gang og det legges ut nye kurs fortløpende. Vi jobber hele tiden med å utvikle nye kurs. Fant du ikke kurset du lette etter? Gi oss gjerne et tips på: kitakademiet@asko.no

Kurs vi kan tilby hos oss eller andre steder i landet: 

SOME - Markedsføring på sosiale medier

På dette kurset lærer du hvordan du enkelt kan bruke sosiale medier som et godt markedsføringsverktøy.

Vegetarkurs

Under kurset presenteres viktige grunnleggende teknikker om hvordan man lager og behandler belgvekster, linser og korn. Ulike smaksammenhenger går vi igjennom i retter som hummus.

Grunnkurs vinlære

Å kunne forstå og håndtere vin slik at du kan gi ett godt svar til dine kunder når de ønsker din anbefaling. Kjenne til de grunnleggende forskjellene av de ulike de ulike vintypene og hvordan de lages.

Filiteringskurs

Lære grunnleggende teknikker på filetering for å få best utnyttelse av fisken. Kurset gir deg kunnskap om flere fiskearter.

Ølkurs

Målet for kurset er å øke kompetansen på øl slik at bedriften kan yte bedre service til kundene og øke ølsalget.

Streetfood

Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og teoretiske prinsipper om den voksende Street food-trenden.

Kundebegeistring

Kurset vil handle om hvordan du som leder kan skape bedre servicekommunikasjon, motivasjon blant dine ansatte, klagebehandling, samarbeide og sannhetens øyeblikk

Vinkurs - Bli kjent med Piemonte, Toscana og Vento

Bli kjent med Amarone, Brunello og Barolo, alle kjente viner fra Italia. På dette kurset fokuserer vi på vinene fra Piemonte, Toscana og Venet

Iskrem som dessert

Kurset er ment som et grunnlag og som inspirasjon til mulighetene rundt iskrem som dessert på alt fra fastfood, cafe til restaurant og bankett

Knivslipekurs

Lær deg riktig behandling av ditt viktigste redskap, samt få gode tips i hvordan man sliper en kniv

Kaffekurs - fra bønne til kopp

På vårt kaffekurs vil du få en introduksjon om kaffens opprinnelse, innføring i ulike bryggemetoder som; aeropress, presskanne og manuelt filer, samt aromatrening med luktesett

Surdeigskurs

Kunnskapen om tilvirking av surdeig, og hvordan bakeren kan påvirke deigen og baksten er viktig, og kan ha stor nytte og gledesverdi. Surdeig som verktøy for bakeren er utfordrende, spennende og kan i enkelte bakverk være avgjørende for et godt bakeresultat.

Allergier - matintoleranse 

Innføring i temaet matintoleranse, merkeforskriftene og hva som faktisk er tilgjengelig av råvarer og produkter.

SousVide-kurs

Er du interessert i nye teknikker og bedre råvareutnyttelse? Da er dette kurset for deg. Vi utforsker temaet sous vide, går gjennom ulike tilberedninger og sikrer god holdbarhet samtidig som smak og næring bevares. Sous-vide er fransk og betyr "under intet", "under vakuum".

Økonomikurs

På kurset vil du få en innføring i hvordan du aktivt kan bruke egne regnskapstall som et effektivt styringsmiddel. Få en forståelse for forskjellen mellom teoretisk brutto og realisert brutto og hvor mye du kan oppnå gjennom prioritering, riktig fokus og gjennomføring.

Fagbrevkurs, digitalt og fysisk

Dette er kurset for dem som har lang erfaring som kokk (minimum 5 år), men som mangler den formelle kompetansen. 8 samlinger som gir godt grunnlag for den teoretiske prøven i kokkefaget. Praksiskandidatordningen er en ordning for voksne som kan dokumentere lang og allsidig yrkespraksis.

Bakekurs for faglærte kokker

Forstå hvordan råvarene, prosess, temperatur og tid påvirker det ferdige bakeresultatet.

Hev din egen kompetanse og bli inspirert å få kunnskap til å lage ditt eget signaturprodukt i din restaurant, kantine eller serveringssted!

Mat og vin i kombinasjon

Når du skal kombinere mat og vin er det viktig å kjenne til grunnsmakene og hvilke som passer sammen.

Du kjenner sikker til de fire grunnsmakene søtt, surt, salt og bittert. Men visste du at vi også har en femte grunnsmak som heter umami?

Kjøkkenøkonomi

Vil du vite hvordan du kan øke lønnsomheten på din meny, samt få innsikt i hvordan du skal kalkulere dine retter for å få en ønsket lønnsomhet?

 Kommunikasjon & feedback

Kurset gir deg en innføring i hvordan du kan bli tryggere på din rolle som leder. Du lærer blant annet hvordan man kan kommunisere bedre med teamet sitt.

 Kutt Matsvinn

På kurset lærer du om effekt, målemetoder og relevante tiltak som vil sørge for at du bidrar til økt lønnsomhet i din virksomhet ved å redusere matsvinnet. 

 

I tillegg har vi e-kurs liggende på nettsiden under e-læring:

-          Tid for Take-Away

-          Hyigene, kvalitet og kjemihåndtering og næringsmiddelrenhold

-          Grunnleggende serveringskurs

-          Ansvarlig vertskap GDPR

-          Grunnleggende bartender

Kursprisen for disse kursene er 750,- pr. kurs