KIT-akademiet har ingått samarbeidsavtale med Oslo Voksenopplæring Helsfyr/Utdanningsetaten.

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

KIT-akademiet har ingått samarbeidsavtale med Oslo Voksenopplæring Helsfyr/Utdanningsetaten.

KIT-akademiet har ingått samarbeidsavtale med Oslo Voksenopplæring Helsfyr/Utdanningsetaten.

ASKO Servering inngår samarbeidsavtale med Oslo Voksenopplæring Helsfyr/Utdanningsetaten om å leie ut KIT-akademiets lokaler en dag pr. uke i skoleåret 2021/22.

Motiverte

– For oss i Oslo Voksenopplæring Helsfyr/Utdanningsetaten er dette en god løsning jeg tror vil fungere godt for våre elever, sier inspektør Torill Wøhni. – Vi har utviklet et eget utdanningsløp for voksne minoritetsspråklige som ønsker å ta fagbrev i kokk og servitørfag. Gjennomsnittsalderen på våre elever er mellom 32 og 33 år, og de er motiverte for å få seg en utdannelse som kan gi en jobb og bidra til integrering i samfunnet. Opplæringen skjer i henhold til læreplanene og målet er at elevene skal klare fagbrev etter 4 år. Jeg må i den sammenheng nevne at de av våre elever som gjennomgikk fagprøven i mai oppnådde meget gode resultater!

Bidrar til mangfold og rekruttering

– For oss i ASKO Servering er det veldig hyggelig at fasilitetene på KIT-akademiet kan brukes i utdannelsen av minoritetsspråklige som ønsker å ta fagbrev som kokk, sier Tore Trangmyr, markedssjef for verdiøkende tjenester i ASKO Servering og ansvarlig for KIT-akademiet. – Bransjen har et stort behov for faglærte kokker, og ASKO Servering er levende opptatt av å bidra til økt rekruttering. Vi har i flere år arbeidet mye med rekrutteringstiltak rettet mot ungdom. Da er det også naturlig at vi bidrar til å legge forholdene til rette for voksne som ønsker å satse på denne bransjen. Arbeidet som gjøres av Oslo Voksenopplæring Helsfyr/Utdanningsetaten i denne sammenheng, synes vi er meget positivt, og det bidrar også til mangfold og integrering på en god måte, fremhever Trangmyr.

 

Nils Henrik Sjo - www.smakmagasinet.no