Vin sommelier

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Vin sommelier

Vin sommelier

Vi har gleden av å tilby sommelierutdanning i samarbeid med Beverage Academy (Norsk Vinfagskole), som har Norges eneste offentlig godkjente fagutdanning innen vin, øl og brennevin. Omfanget er 30 fagskolepoeng, dvs. ½ årsenhet. Gjennomføringsform er forelesninger via web-TV og 6 samlinger ved KIT-akademiet i Oslo. Utdanningen gjennomføres på 1 år.

At teorien undervises via web-tv-forelesninger gir deg en rekke fordeler:

  • Studér når og hvor du vil
  • Studér i ditt eget tempo
  • Repetér forelesningene så mye du vil
  • Jobb ved siden av studiene
  • Samlingstiden frigjøres til 100% praktisk og opplevelsesbasert læring

 Pris: 39.900,- 

Meld deg på kurset her

Kvalifikasjoner etter gjennomført utdanning

Utdanningen kvalifiserer for de yrkene der man arbeider med vin, øl og brennevin til daglig.

Vinkelner er ett av yrkene studiet gir opplæring i, og bestått eksamen gir deg derfor vinkelnertittel, vinkelnernål og medlemskap i Norsk Vinkelnerforening.

Studiet kvalifiserer til opptak ved WSET Diploma, som igjen er kvalifiserende for opptak til det berømte Master of Wine-studiet.

 

Undervisning

Undervisningsformen forelesninger på web-TV med interaktive øvingsoppgaver, samt samlinger ved KIT Akademiet i Oslo. Dette gir en god blanding av teori, egenaktivitet, smaking og praktiske øvelser.

Du får undervisning med et knippe lærere som er blant Norges dyktigste innenfor sine fagfelt, med den meget erfarne vinlæreren Cathinca Dege i spissen.

 

Mat og vin/brennevin

I tillegg til et stort antall vinsmakinger ved skolen gjennomfører vi kurs i mat og drikkekombinasjoner med Sommelier-Norgesmester Simon Zimmermann, der det meste innen smakskombinasjoner innenfor gourmetkunsten blir prøvd ut. Du får også kurs i norsk tradisjonsmat og akevitt med Halvor Heuch.

 

Samlingsdatoer

• 3. – 4. september: Vinsmaking
• 8. – 9. oktober: Sommelier Benkplass
• 12. – 13. november: Vinsmaking
• 28. – 29. januar: Vinsmaking
• 11. – 12. mars: Sommelier Kjøkken
• 8. – 9. april: Brennevin Benkplass

 

Teoriundervisning på nett

I periodene mellom samlingene gjennomgår du studiets nett-forelesninger. Forelesningene er basert på web-tv med interaktive øvingsoppgaver i bakkant av hver forelesning. Dette guider deg gjennom hele studiets pensumlitteratur. Forelesningene blir gjort tilgjengelig for deg via Beverage Academys studentnett. Du kan ta dem når det passer for deg, og repetere forelesningene så mye du vil.

 

Prosjektoppgave

I løpet av studiet skal du skrive en prosjektoppgave. Oppgaven gir deg en faglig fordypning i et selvvalgt tema innenfor studiets pensum. Oppgaven løses individuelt, og har et omfang tilsvarende 3 ukers studieinnsats.

 

Offentlig godkjenning

Utdanningen er godkjent av NOKUT (Myndighetenes tilsynsorgan for fagskoler og høgskoler). Dette sikrer at denne fagutdanningen oppfyller nasjonale kvalitetsstandarder.

 

Studiefinansiering

Utdanningen er godkjent for stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning.

 

Eksamen, vurderingskriterier og karakterskala

Eksamen:

• 27-28. mai 2019  

Bestått Fagutdanning forutsetter bestått teoretisk og praktisk eksamen samt godkjent prosjektoppgave.
Oppmelding til eksamen forutsetter deltakelse i minimum 85% av undervisningen.

Vi benytter karakterskala A til E for bestått (der A er høyeste og E er laveste karakter) og F for ikke bestått.