Sosiale medier - SoMe kurs

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Sosiale medier - SoMe kurs

Sosiale medier - SoMe kurs

Bli enda mer synlig. La deg motivere av resultater, både dårlige og gode. Og finn gode løsninger sammen med kursholder og andre deltakere. Det er essensen av KIT-akademiets kurs i sosiale medier. Vi tok en prat med kursholder Malin.

Hvem er du og hva er din bakgrunn?

- Jeg heter Malin Nygård Gjerde, og jeg jobber til daglig som Digital Markedsfører i et tv-produksjonsselskap. Der består arbeidshverdagen min av ulike former for markedsføring på digitale flater. Delvis opp mot kunder med drift av sosiale mediekanaler og betalt annonsering. Og noe innen promotering av produksjonene.

Kan du fortelle litt om kurset ditt på KIT: hva du lærer bort og hvorfor man bør delta?

- Kurset mitt handler i stor grad om synlighet. Sosiale medier gir oss i dag et hav av muligheter til å gjøre oss selv og bedriften vår synlig for potensielle kunder, for en veldig lav (eller til og med ikke-eksisterende) kostnad. Hovedfokuset er markedsføring på Facebook og Instagram ved hjelp av inspirerende innhold og gode strategier. Vi snakker om hvordan man tar gode bilder, når og hvor mye man bør poste, hvordan man gjør seg lett tilgjengelig for potensielle kunder, og generelt hva man bør tenke på når man vil være aktiv på sosiale medier.

Hvorfor holder du kurs? Hvorfor er det viktig å lære bort disse tingene til folk i serveringsbransjen?

- Markedsføring på digitale flater blir mer og mer populært. Det å være synlig kan ofte være avgjørende for at man blir valgt. Av erfaring vet jeg at det ofte kan være vanskelig å vite hvordan man kommer i gang, og ikke minst at det fort prioriteres bort. Jeg holder kurs fordi jeg syns det er fint å kunne gi fra meg litt av egen kunnskap og legge til rette for at det skal føles enklere å bruke digitale flater som markedsføringskanal.

Hva inspirerer og motiverer deg?

- Det som driver meg aller mest er resultater. Jeg motiveres av både gode og dårlige. Når resultatene er gode blir jeg inspirert til å fortsette. Når de ikke er så gode motiveres jeg til å finne løsninger og skape vekst. Det fine med digital markedsføring er at man får god innsikt i resultatene av det man gjør hele tiden. Har innleggene man har delt ført til nye kunder? Eller kanskje at gamle kunder kommer tilbake? Og så videre...

Hva lærer du selv av de du holder kurs for?

- Sosiale medier og digitale flater generelt er alltid i endring. Jeg lærer noe nytt selv hver gang jeg holder kurs, ofte fordi deltagere på kurset har kommet over utfordringer jeg selv aldri har stått ovenfor. Da finner vi ofte gode løsninger sammen og lærer oss hvordan man senere kan løse nye utfordringer. Jeg gleder meg stort til neste kurs, avslutter Malin.

Interesert i kurset? 

Kurset 15.03.2021 finner du her