NM i Kaffekunst

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

NM i Kaffekunst

Foto: Agnor Bertheussen

NM i Kaffekunst

NM i Kaffekunst: En hyllest til god smak og godt håndverk

Når startskuddet går for NM i Kaffekunst under SMAK 2017, vil noen av landets fremste baristaer og kaffekjennere konkurrere om å skape ultimate kaffeopplevelser. Samtidig vil dette være en manifestasjon på det høye nivået som preger den norske kaffeeliten – i et lite land som nesten er verdensmestere i kaffekonsum pr. capita...

God kaffe har vært en viktig del av norsk kulturarv i mer enn 150 år. Mange er opptatt av dette, og stadig flere vektlegger betydningen av kvalitet – både når det gjelder råvarer og tilberedning.

- Vi ser at interessen for kaffe både når det gjelder opprinnelse, kvaliteter og varianter er økende hos sluttbruker, forteller daglig leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon og nasjonal koordinator for SCAE – Specialty Coffee Assosiation of Europe, som står for NM-konkurransen.

- Den økende interessen inspirerer, og er nok en av flere årsaker til at Norge har gjort det meget bra i mange internasjonale kaffemesterskap de siste årene. Vi har bl.a. 5 norske verdensmestre! På SMAK 2017 blir det mulig å følge med på de fem grenene det konkurreres i under NM;

•  Klassisk barista

•  Latte art

•  Cup tasting

•  Coffee in good spirit

•  Brewers cup


Inspirasjon

- Konkurransen byr både på spenning og muligheten til å lære mer om kaffe som råvare. Her vil du møte dedikerte kaffe-folk på alle nivåer, og på messen vil det også bli anledning til å smake på forskjellige typer kaffe fra ulike leverandører. Det vil ganske sikkert gi fine smaksopplevelser. Videre tror jeg mange vil ha mye å hente på å la seg inspirere av de som er gode på dette smakfulle produktet, fremhever Lynes.

- Jeg tror et stort antall serveringsbedrifter har betydelige muligheter til å gjøre mer ut av kaffemenyen. Kaffe er en av de største bruttobyggerne man har, og fortjener større oppmerksomhet, mener Lynes. 

- Kaffe er et mangfoldig og spennende produkt som betyr mye for serveringsnæringen.  Derfor er vi veldig glade for å arrangere NM i Kaffekunst, sier prosjektleder for SMAK 2017, Torill Engelberg.

- Dette bør bli en spennende konkurranse for alle som interesserer seg for denne fantastiske råvaren. Få oppdatert informasjon om denne og andre konkurranser på: www.smak2017.no oppfordrer Engelberg.