KIT + Kutt Matsvinn 2020 = Sant

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

KIT + Kutt Matsvinn 2020 = Sant

logo kutt matsvinn 2020

KIT + Kutt Matsvinn 2020 = Sant

ASKO Servering hadde ansvarlig matglede på dagsorden under Kunde- og leverandørdagene tidligere i januar. Dette er et viktig tema som engasjerer mange, og hvor det er mye å hente – både miljømessig og økonomisk, fremhever Bjørn Stangjordet og Snorre Jordheim Myhre i NorgesGruppen. Med tanke på at vi årlig kaster spisbar mat for rundt 20 milliarder kroner, er det gode grunner til å ta denne problemstillingen på alvor.

Ett av tiltakene i den forbindelse, er prosjektet «Kutt Matsvinn 2020» hvor hele serveringsbransjen inviteres med. Her er målet at alle deltakerne skal redusere sitt matsvinn med 20 prosent de neste tre årene og bidra til å nå FNs bærekraftmål om å halvere matsvinnet innen 2030.

Vi i KIT-akademiet har gleden av å være med som en aktiv medarbeider for å redusere matsvinnet her til lands. Vi kommer til å fokusere på kursingen og informasjon, restemat samt enkle tiltak mot å redusere matsvinnet.

Initiativet, der konkurrerende virksomheter går sammen om felles reduksjonsmål, er unikt. Dette innebærer å måle omfanget av matsvinn hos den enkelte samt bidra til å etablere statistikk på matsvinn fra hotell, restaurant og kantine i Norge, forteller Stangjordet.

For å oppnå gode resultater, må vi klare å skape en kultur for matsvinnreduksjon. Det betyr bl.a. at vi igangsetter praktiske tiltak i egen kantine. I samarbeid med kjøkkensjef Lars Morsund og resten av gjengen i NorgesGruppens kantine på Skøyen, har vi derfor satt fokus på dette gjennom å kommunisere hva som enkelt kan gjøres. Vi benytter både plakater, bordryttere og roll-ups som enkelt viser hva man kan gjøre for å bidra til matsvinnreduksjon i praksis.

For øvrig anbefaler vi alle som ønsker å redusere matsvinn til å gå inn på Matvetts hjemmesider: www.matvett.no. Matvett organiserer næringslivets satsing på å forebygge og redusere matsvinn, og eies av NHO Mat og Drikke, Dagligvareleverandørenes forening, Dagligvarehandelens Miljøforum og NHO Reiseliv.