Vel gjennomførte semifinaler i Kantine-NM på KIT-Akademiet

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Vel gjennomførte semifinaler i Kantine-NM på KIT-Akademiet

Vel gjennomførte semifinaler i Kantine-NM på KIT-Akademiet

Semifinalene i kantine-NM er nå avholdt, og tre lag er klare for finalen som avholdes 27. september. Den blir arrangert på KIT-akademiet som også var konkurransearena under semifinalene.

Både deltakere, dommere og publikum var godt fornøyd med konkurransekjøkkenet på KIT. Opplegget rundt konkurransen fikk forøvrig mange gode tilbakemeldinger. Sponsorer og arrangører gjorde en utmerket jobb. Det er første gang det arrangeres et slikt mesterskap, og god planlegging og godt samarbeid mellom sponsorene bidro til å skape et flott arrangement. NM-sponsorene var Grilstad, Engrosfrukt, Vestfold Fugl, Läntmannen, Unil og Culina.

Finalistene

De tre lagene som går videre til finalen er:
Team Toma Forusbeen 78 som består av Pål Anda og Espen Borsheim Bergsaker
3 stuer Wergelandsveien som består av Camilla Berg og Idunn Nilsen
ISS Grensesvingen 7 som utgjøres av Inger Renate Østmo og Øyvind Raaen.

Høyt nivå

Konkurransens tre dommere, Asle Faannessen, Frank Kjerland og Tomas E. Karlsen, var meget imponert over prestasjonene som ble vist under konkurransen.

– Nivået har vært høyt, og lagene har levert bra på de parametrene vi har vurdert, forteller Tomas Karlsen.

Før konkurransen startet, hadde dommerne en gjennomgang hvor de fortalte om hva det ble lagt vekt på og hvordan de gjorde sine vurderinger.

Lagene hadde 3 timer til disposisjon, og i løpet av denne tiden skulle de produsere buffet med en varmrett, en suppe, dagens påsmurt og dagens salat. I tillegg skulle disse rettene også produseres på 4 tallerkener, tre til dommerne og en til fotografering.

Elementene i det som ble levert, var plukket ut fra en dag i en 5 dagers ukes-meny. Rettene som ble tilberedt, skulle også kalkuleres.

Smak og råvareforbruk

– Vi vektlegger selvfølgelig god smak, fremhevet Asle Faannessen. – Men vi er også opptatt av anretning og presentasjon. Videre ser vi på arbeidsteknikk og har et øye på matsvinn og råvareforbruk. I tillegg er naturligvis hygiene viktig, og vi understreker også betydningen av å levere bidragene til fastsatt tid.

Kutt matsvinn

– Bransjen har et sterkt fokus på å bekjempe matsvinnet, og det har også vi i KIT, forteller daglig leder for KIT-akademiet, Tore Trangmyr.

– Derfor arrangerer vi bl.a. Kutt matsvinn-kurs. Av den grunn mener jeg det er veldig bra at man har fokus på matsvinnet også i konkurransesammenheng. 

– Forøvrig er jeg veldig glad for at vi fikk anledning til å arrangere det første Norgesmesterskapet for kantinekokker! Denne viktige yrkesgruppen fortjener oppmerksomhet, og det vil vi gjerne bidra til. Nå ser vi frem til finalen i NM 27. september, sier Tore Trangmyr.

 

Kilde: www.smakmagasinet.no

Tekst: Nils Henrik Sjo