iskaffe på japansk

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

iskaffe på japansk

Foto: Shutterstock

iskaffe på japansk

Ferskbrygget iskaffe

Kaffeforbruket i Japan var svært lavt frem til på 1950-tallet da amerikanske kulturimpulser gjorde sitt til at kaffe ble en hverdagsartikkel i Solens land Men en viss interesse for kaffe fantes før den tid. Bl.a. ble japansk iskaffe - aisu kohi – servert på en del te-hus i Tokyo fra 1920-tallet.

Aisu kohi er også en spesiell form for iskaffe som bl.a. har en egen tilberedningsmetode som gir en fin smaksopplevelse med mye aroma. Dette kommer av at kaffen brygges over isbiter som kjøler ned den nytraktede kaffen umiddelbart. Mengden vann som brukes til traktingen, er redusert tilsvarende mengden med isbiter som benyttes. Fordi iskaffen er ferskbrygget, får du et annet smaksbilde enn om du drikker iskaffe laget på kaffe som har stått i kjøleskap. Av og til serveres Aisu kohi iblandet melk og flytende sukker. Ofte får man imidlertid dette servert ved siden av, og så blander man dette etter egen smak.

Iskaffe blir stadig mer populært, og salget har økt betydelig de siste årene. Ønsker du å lage iskaffe fra bunnen av, for eksempel den japanske varianten som er beskrevet ovenfor, anbefaler vi å bruke Evergood Dark Roast som base.