Flower Sprout – ny grønnsak med spennende smak

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Flower Sprout – ny grønnsak med spennende smak

Flower Sprout – ny grønnsak med spennende smak

Det er ikke ofte det kommer helt nye grønnsaker på markedet. Derfor er det en liten milepæl når grønnsaken «Flower Sprout» nå lanseres.

- Den kan best beskrives som en krysning av rosenkål og grønnkål, forteller informasjonssjef Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Produktet er utviklet gjennom 15 år ved hjelp av tradisjonelle krysningsmetoder. Resultatet er en vakker grønnsak med en spennende smak.

I USA har den allerede vært på markedet et par år under navnet Kalettes, og den har allerede blitt veldig populær. Den er en liten kålvariant som vokser på stokker slik som rosenkål. Noen få restauranter i Norge fikk prøve produktet i fjor høst, og de lot seg begeistre. Sesongen er fra midten av oktober
Flower Sprout er veldig næringsrik. Den er rik på vitamin B6, C og K, styrker immunforsvaret og kan karakteriseres som supermat.

Les mer om dette på www.frukt.no