Temperaturovervåking

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Temperaturovervåking

Anticimex

Temperaturovervåking

Er du lei av å loggføre temperaturen i kjøleskap, i fryseren og på kjølerom?

Da kan det være en idé å vurdere systemer for trådløs overføring av disse dataene. Det sparer tid og gir trygghet for å oppdage avvik tidlig. 

En av de virksomhetene som tilbyr et system for dette, er Anticimex. Vi spurte salgs- og markedssjef i selskapet, Stig Seljeset, om hva elektronisk temperaturovervåkning innebærer.

- En forutsetning for lønnsomhet i en bedrift som håndterer næringsmidler, er å holde fokus på mattrygghet. Jo tidligere du får varsling om temperaturavvik, jo mer begrenser du faren for svinn, fremhever Seljeset.

- Anticimex leverer systemet Webax Temp som er basert på trådløs teknologi.  Her får du alle data tilgjengelig i et web-basert verktøy. Det begrenser tiden du må bruke på manuelle og rutinemessige temperaturmålinger. Det gir deg også tilgang på statistikk som dokumenterer hvordan temperaturene har vært over tid. Og ikke minst, ved avvik får du alarmer som sendes både som e-post og SMS.

Hvor enkelt er det å ta i bruk dette systemet?
- Webax-systemet er enkelt både å installere og bruke. Det baserer seg på batteridrevne sensorer som passer til alle typer kjøleskap og frysere. En gang pr. time registreres temperaturene på en online-server. Her logger du deg inn når du ønsker å få en statusrapport, forteller Seljeset.