De 3 stuer vant kantine nm!

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

De 3 stuer vant kantine nm!

www.smakmagasinet.no

De 3 stuer vant kantine nm!

Det var et meget høyt nivå på finalen i kantine-NM, som i ble arrangert for første gang i år. Finalistene imponerte med kreative bidrag, flotte presentasjoner og ikke minst god smak på det som ble tilberedt. Det var Idunn Nilssen og Camilla Berg Mårtensson hos kantineaktøren De 3 Stuer som til slutt ble utropt til vinnere av årets NM.

Sølvvinnere ble Renate Østmo og Øyvind Raaen fra ISS Grensesvingen, mens Pål Anda og Espen Borsheim Bergsaker fra Toma Forusbeen 78 tok 3. plassen.

Godt team

Idunn og Camilla kjenner hverandre godt.

– Vi møttes da vi var 8 år, og vi gikk kokkelinja på Vestby videregående samtidig. Vi har også jobbet sammen før vi begynte i De 3 Stuer, forteller de to.

På spørsmålet om hva som var motivasjonen for å bli med på NM, er begge samstemte på at de ønsker å bidra til å få frem at personalrestauranter er noe annet enn «posemat».

– Vi identifiserer oss med De 3 Stuers konsept; Ekte kokker, ekte råvarer og ekte matglede!

– Hva er å det beste med å jobbe som kantinekokk?

– Det å utøve kreativ frihet med begrensede budsjettmidler til rådighet er noe vi synes er en positiv utfordring, og selvfølgelig er det motiverende med gode tilbakemeldinger fra våre gjester, sier Idunn og Camilla.

Vinnere

Hoveddommer Jørn Lie fremhevet at alle lagene er vinnere.

– Dere som har vært med i finalen er Norges tre beste kantiner, konstaterte Lie. Han fremhevet også de mange gode smakene som de fire dommerne kunne glede seg over. Samtlige lag leverte 1 varmrett, 1 suppe, dagens påsmurt og dagen salat.

Fin arena

Finalen ble avholdt på KIT-akademiet i Oslo. Daglig leder Tore Trangmyr er veldig fornøyd med arrangementet.

– Fasilitetene fungerte bra for alle involverte. Jeg er veldig glad for at vi på denne måten kan bidra til å synliggjøre den viktige jobben som kantinekokkene gjør, fremhever Trangmyr.

 

KILDE: www.smakmagasine.no 

  • TEKST Nils Henrik Sjo
  • FOTO Nina Borgen