Årets Unge Kokk

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Årets Unge Kokk

www.kitakademiet.no

Årets Unge Kokk

I år ble Årets Unge Kokk arrangert for første gang. Konkurransen foregikk i Mathallen 24. september og Aleksander Løkkeberg Vartdal stakk av med seieren.

Konkurransen gir kokker i ung alder en egen tittel, kunnskap og erfaring som er helt nødvendig for å hevde seg i verdens mest krevende kokkekonkurranse, Bocuse d’Or. Konkurransen er veldig krevende, men litt lettere enn Årets Kokk. Årets Unge Kokk gir flere kokker erfaringen med å konkurrere i denne typen individuelle konkurranser.

Fem kokker stilte til start i årets konkurranse – Runar Helgeland, Liliana Haaland, Celine Ekholt, Aron Espeland og Aleksander Løkkeberg Vartdal. De laget to tallerkenretter, en vegetarrett med jordskokk og en sjømatrett med Auroralaks, skalldyr og trøffeltang. I tillegg laget de en ganefryd basert på norsk stillehavsøsters, hvor de også konkurrerte mot kandidatene til Årets Kokk.

Gunnar Hvarnes er hovedtrener for kandidatene til Årets Unge Kokk. Han har selv god erfaring fra konkurranser, og har en bronse fra Bocuse d’Or i 2011. Han har også vært kaptein på Det norske kokkelandslaget.

Konkurransen handler mer om faglighet, kreativitet og smak enn dyre råvarer og sølvfat. Gunnar Hvarnes sier at de kort og godt kårer den beste unge kokken. Konkurransen er en arena for personlig utvikling, og er lansert som en uavhengig konkurranse. Den arrangeres med et langsiktig blikk for at konkurranser også skal fungere som motor for talent- og næringsutvikling. 

 

På bilde: Vinner av Årets Unge Kokk, Aleksander Løkkeberg Vartdal, forbereder sin Ganefryd.